Tips till dig som ska flytta till ett annat land 

Att en dag flytta från Sverige för att testa att bo i ett annat land är det många som drömmer om. Det finns ett flertal anledningar till varför man vill bo i ett annat land. Det kan till exempel vara för att man har fått ett jobb, hittat kärleken eller kommit in på en utbildning. Sedan är det många som flyttar till varmare breddgrader för att slippa de kallare årstiderna som finns i den här delen av landet. 

Men att flytta till ett annat land är långt ifrån enkelt och det är betydligt krångligare i jämförelse med när du flyttar inom Sverige eller inom samma stad. Eftersom att flytta utomlands är lite svårare är det många som låter bli att följa sin dröm. Därför kommer du i detta inlägg att få några tips som kan vara bra att ha i åtanke när du ska flytta till ett annat land. 

Administrativt 

En stor anledning till varför många tycker att det känns krångligare att flytta till ett annat land är för att det krävs större ansträngningar från dig som ska flytta, det saknas information om att flytta. Framför allt när det kommer till det administrativa. Det finns ett flertal saker du måste göra i samband med när du flyttar utomlands. För det första behöver du anmäla flytten till skatteverket, det gör du genom att fylla i en blankett med information på när du flyttar och hur länge du kommer att vara borta. När Skatteverket har fått in din anmälan meddelas det vidare till övriga svenska myndigheterna. Flyttkaos - Packa

Om du ska flytta utomlands behöver du även ha koll på vilka regler som finns vad gällande  medborgarskap, uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Det är olika för olika länder och därför behöver du kolla upp vad som gäller för det land du ska flytta till i förväg. 

Sist men inte minst ska du kolla upp med ditt försäkringsbolag vad du ska göra angående din hemförsäkring och din livförsäkring. 

Packning 

De flesta som flyttar utomlands flyttar aningen sparsmakat. Det är för att det helt enkelt är svårt att ta med sig hela bohaget när man flyttar till ett annat land. Det går att transportera alla ägodelar, men då behöver du kolla upp flyttfirmor och andra sätt att flytta dina saker. Men många väljer att enbart ha med sig det mest nödvändiga, till exempel kläder och hygienartiklar för att sedan köpa det de behöver på plats. Men du bestämmer själv vad som passar dig bäst. Om du ska flytta för alltid kan det vara skönt att få med sig hela bohaget. 

Uthyrning och förvaring 

Men om du inte ska bo utomlands för alltid utan bara ska vara borta ett par månader eller något år kan det vara ett bättre alternativ att förvara det mesta av dina möbler och ägodelar i ett förråd. På de flesta orter har du möjlighet att hyra ett förråd där du kan förvara dina ägodelar under tiden du bor utomlands. Priserna på förråd kan variera och därför kan det vara en bra idé att jämföra priserna  mellan företagen. Om du äger ditt boende kan det också vara ett bra alternativ att hyra ut ditt boende under tiden du bor utomlands. Då får du en inkomst under tiden du är borta och när det är dags att flytta till Sverige igen har du ett boende.

Leave a Comment

Your email address will not be published.