Pedikyr hos skönhetssalong för glada fötter

Stackars små fötter! De får ändå stå ut med en hel del. Strumpor och skor, stå i timmar, gå och springa. Fötterna gör mycket för oss, men ändå glöms de ofta bort. När unnade du dig en pedikyr sist?

Pedikyr – inte bara tånaglar

Pedikyr handlar inte bara om att fixa tånaglarna. Men de flesta fotvårdsbehandlingar tar så klart även hand om naglarna. Det finns många anledningar till att boka in en pedikyr, då blir dina fötter blir riktigt glada.

Otrevliga förhårdnader

Förhårdnader bildas särskilt på hälen och under stortån. Det är inte ovanligt att förhårdnader spricker. Om du inte tar hand om dina fötter hos en skönhetssalong göteborg och ser till så att du blir av med förhårdnaderna kan det börja göra riktigt ont.

Ta bort förhårdnader

Förhårdnader får man bort genom att fila och slipa på de hårda partierna på fötterna. Det är också vanligt att använda peeling, både kemisk och manuell.

Om du väntar för länge med pedikyr

Om du ignorerar dina fötter kan det så småningom börja göra riktigt ont. Förhårdnaderna nöts långsamt in i foten och då får du något som kallas liktornar. De känns igen som en liten gul, hård cirkel. Liktornen blir som en spets som går in i foten.

Ta bort liktornar

Det är viktigt att du tar bort liktornar, och i värsta fall kan du behöva besöka en vårdcentral. Men ofta kan en hudterapeut fixa problemet! Har du kommit den punkten där du har fått en liktorn är det dags att se över dina fotvårdsrutiner.

Pedikyr för mjuka och glada fötter

Du måste dras med dina fötter hela ditt liv. Eller är det fötterna som måste dras med dig? Oavsett hur du ser på saken, så ska de tåla mycket. De tar dig dit du vill! Unna dig en pedikyr som gör lite mer än att slipa bort förhårdnaderna och klippa naglarna.

 

Gå på moln

Bara att sätta ner fötterna i ett varmt bad med olja eller salt är oerhört avkopplande. När fötterna fått mjukna upp i badet kan förhårdnaderna börja tas bort. Men sluta inte där! En väldoftande fotskrubb piggar upp fötterna och en fot– och vadmassage får det att kännas som om du går på moln.

Paraffinbad

Paraffinbad mjukar effektivt upp fötterna. Det kan även lindra reumatism, artrit och det ökar blodcirkulationen. Fötterna doppas i ett uppvärmt paraffinbad och sedan packas dina fötter i uppvärmda frottéstrumpor.

Pedikyr hemma

Gå gärna på pedikyr några gånger om året. Men ta gärna hand om dina fötter hemma också. Det behöver inte vara särskilt komplicerat och belöningen kommer kännas större än mödan.

Koppla av med fotbad

Du behöver bara några få saker för att få till ett avkopplande fotbad hemma.

 

Ett fotbad behöver:

  • En balja (gärna stor nog så det finns gott om plats)
  • Varmt vatten
  • En fotskrubb

 

Tips att ha i vattnet:

  • Kamomillte
  • Essentiella oljor (exempelvis pepparmynta & eukalyptus)
  • Grovkornigt salt
  • Olivolja

Som du ser kan du ganska enkelt fixa ett fotbad där hemma. Under tiden kan du ju se på film, lösa korsord eller bara blunda.